В Одесі трьох поліцейських і спільника судитимуть за вимагання, крадіжки та корупцію | Події

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 3 оперуповноважених одного з райуправлінь одеської поліції та керівника поштового відділення за фактом корупції, перевищення службових повноважень, вимагання, незаконного позбавлення волі та крадіжки.

Слідством встановлено, що поліцейські організували злочинну схему заробітку, пов’язану із систематичним отриманням хабарів від громадян. Так, без оформлення процесуальних документів вони затримували громадян під час отримання посилок з нібито наркотиками у поштових відділеннях та вимагали від них або їхніх родичів кошти за непритягнення до кримінальної відповідальності.

До своєї «справи» правоохоронці залучили керівника одного з поштових відділень Одеси, який надавав необхідну інформацію про клієнтську базу.

У такий спосіб спільники одержали майже 140 тис грн неправомірних коштів від 4 громадян, яких незаконного затримали та тримали в автомобілі, вимагаючи гроші.

Також обвинувачені проникли до квартири ще одного потерпілого, де у ході несанкціонованого обшуку нібито знайшли наркотики та висунули чоловіку вимогу про надання їм 10 тис дол США, а у разі відмови погрожували застосувати фізичну силу та запроторити за ґрати.

Потерпілий був змушений віддати спільникам 400 тис грн та криптовалюту 1497 USDТ. Крім того, зловмисники викрали з будинку чоловіка 97 тис дол США.

З метою конспірації та прикриття своєї злочинної діяльності поліцейські пересувались автомобілями на підвісних номерних знаках, а злочинні кошти переказували на рахунок родички одного з фігурантів.

Слідство стосовно ще одного учасника організованої групи – колишнього правоохоронця триває, його оголошено в міжнародний розшук.

Досудове розслідування – ТУ ДБР у Миколаєві, оперативний супровід – Одеське управління ДВБ НП.

Источник