В Україні загинув заступник командувача Чорноморського флоту Росії Андрій Палій, у минулому – киянин- Події

В Україні загинув заступник командувача Чорноморського флоту Росії Андрій Палій, у минулому – киянин- Події

Фото: відеоекран reform.by

Заступник командувача Чорноморського флоту РФ капітан першого рангу Андрій Палій загинув внаслідок російського вторгнення на територію України. Про це у своєму блозі 19 березня повідомив його знайомий президент консалтингової групи «Сприяння» Костянтин Царенко.

Де і за яких обставин загинув закомандувач флотом, не повідомляється. Звання «капітан першого рангу» відповідає «сухопутному» підполковнику.

Як уточнює Reform.by, Палій був замкомандувачем Чорноморським флотом з військово-політичної роботи.

Про Палію відомо, що він навчався у школі у Північноморську Мурманської області, 1992 року закінчив Київське ВВМПУ (вище військово-морське політичне училище) за спеціальністю «соціальний психолог, педагог». Мав українське громадянство.

Після випуску лейтенанта Палія було призначено заступником командира 4-ї роти 2-го полку з виховної роботи Національної гвардії України в Києві, але вже в березні 1993 року у зв’язку з відмовою приймати українську військову присягу вибув на Північний флот РФ. У серпні-вересні 2008 року брав участь в операції Росії на території Грузії (РФ тоді блокувала грузинські порти, як зараз українські), також був учасником російської кампанії в Сирії.

Раніше під Харковом було ліквідовано іншого високопоставленого російського окупанта, генерал-майора Віталія Герасимова, та низки інших старших офіцерів. Тиждень тому в Україні було вбито командувача 29-ї армії Східного військового округу (ВВО) РФ генерал-майора Андрія Колесникова. 17 березня ЗСУ помстилися за Іловайськ і назавжди звільнили від участі у війні в Україні командира полку ВДВ РФ Сергія Сухарєва. Список високопоставлених російських військових, про загибель яких достовірно відомо, складається з понад 10 людей.

 

Джерело