Військова прокуратура відкрила справу через загибель помічника Залужного — Події

Військова прокуратура відкрила справу через загибель помічника Залужного - Події

Фото: facebook.com/Геннадій Частяков

Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження через загибель помічника Валерія Залужного Геннадія Частякова. Про це 7 листопада повідомила Спецпрокуратура у сфері оборони Центрального регіону.

— Кримінальне провадження відкрито за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 115 («Умисне вбивство». — Авт.) та ч. 1 ст. 263 КК України («Незаконне поводження зі зброєю». — Авт.), — йдеться у фейсбуці прокуратури.

6 листопада поліція Київщини повідомила про відкриття провадження за фактами загибелі людини та незаконного поводження зі зброєю.

Військова прокуратура повторила вчорашню інформацію голови МВС Ігоря Клименка про те, що 6 листопада Геннадій Частяков святкував день народження. Додому він повернувся з подарунками від колег, серед яких був ящик з шістьма гранатами західного зразка. Під час обшуку у військовослужбовця, який зробив подарунок, вилучили два аналогічні боєприпаси.

— Одну з гранат взяв до рук син військовослужбовця. Забираючи в дитини боєприпас, офіцер висмикнув кільце, що спровокувало вибух, — розповіли у прокуратурі.

Речниця МВС Мар’яна Рева розповіла в ефірі «Радіо Свобода» (проєкт «Свобода. Ранок») у вівторок, що чоловік, який подарував гранати Частякову, заявив, що попередив іменинника про їхню справжність.

Увечері 6 листопада про вибух у селі Чайки під Києвом повідомили ЗМІ та поліція Київщини. 39-річний майор ЗСУ загинув на місці, його 13-річного сина ушпиталено с тяжкими пораненнями, 11-річна донька отримала незначні тілесні ушкодження. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний підтвердив загибель свого помічника Геннадія Частякова. Він зазначив, що у Геннадія залишилися дружина та четверо дітей. Голова МВС Ігор Клименко повідомив, що вибухнула граната нового західного зразка.

Військова прокуратура відкрила справу через загибель помічника Залужного - Події

Військова прокуратура відкрила справу через загибель помічника Залужного - Події

Фото: facebook.com/vpcru

Джерело