Внаслідок землетрусу в Непалі загинули щонайменше 128 людей — Події

Внаслідок землетрусу в Непалі загинули щонайменше 128 людей - Події

Фото: Nepal Army/Handout via REUTERS

Потужний землетрус стався у західному районі Джаджаркота (Непал) близько опівночі у п’ятницю, 3 листопада. За даними Національного сейсмологічного центру Непалу, його магнітуда була 6,4. Німецький дослідний центр геонаук оцінив силу землетрусу у 5,7, знизивши її з 6,2, а Геологічна служба США оцінила її у 5,6. Внаслідок цього щонайменше 128 людей загинули і десятки отримали поранення, повідомляє Reuters.

Багато будинків зруйнувалися, у деяких тріснули стіни. Пошуково-рятувальні служби розчищають дороги, заблоковані зсувами. Відчували поштовхи і в сусідньому Нью-Делі (Індія).

Місцева поліція повідомляє, що 92 людей загинуло у Джаджаркоті і 36 — у сусідньому західному окрузі Рукум. Епіцентр землетрусу знаходився у селі Раміданда. Щонайменше 85 людей отримали поранення в Рукум-Уесті та 55 у Джаджаркоті. Проте кількість жертв землетрусу може зростати, оскільки влада Непалу не може встановити звʼязок із населеними пунктами поблизу епіцентру, який був за 500 км на захід від столиці Катманду. У гірській місцевості проживає близько 190 тисяч людей.

Цей землетрус став найбільш смертоносним з 2015 року, коли внаслідок двох землетрусів у гімалайській країні загинуло близько 9 тисяч людей. Тоді цілі міста, багатовікові храми та інші історичні місця були перетворені на руїни, було зруйновано понад мільйон будинків, що коштувало економіці 6 мільярдів доларів.

На початку жовтня на заході Афганістану, неподалік кордону з Іраном, стався землетрус магнітудою 6,3. Наступного дня стало відомо, що кількість загиблих різко зросла — 2060 осіб. Однак ці дані не були остаточними.

 

 

Джерело