Ворог вивіз на свою територію майже 40 тисяч маріупольців- Події

Ворог вивіз на свою територію майже 40 тисяч маріупольців- Події

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

На сьогоднішній день російські війська вже депортували на територію РФ близько 40 тисяч маріупольців. Про це розповів міський голова Маріуполя Вадим Бойченко в ефірі українського телемарафону.

— Майже 40 тисяч населення потрапили вже до ДНР чи РФ. На жаль, ми знаємо, що розлучають батьків із дітьми, приклад – наша лікарня Вишневського, де наші діти перебували на лікуванні, адаптації. 17 дітей – не розуміємо, в якому напрямку, але виїхали з цієї лікарні, батьки евакуювалися до Запоріжжя, — сказав він.

За словами мера, підрахунок депортованих ускладнений тим, що люди забирають українські документи. Про їхню долю дізнаються із баз РФ.

За останній місяць із Маріуполя до інших українських міст вивезли близько 100 тисяч людей. За його словами, ситуація у Маріуполі залишається надскладною.

– У місті немає ні світла, ні зв’язку, їжі, води – це досить складна гуманітарна складова, яка вже сьогодні перейшла межу розуміння, – сказав мер.

Раніше російські окупанти обстріляли колону з евакуйованими людьми з Маріуполя, яка пересувалася узгодженим «зеленим» коридором. В результаті частина людей зазнала тяжких поранень — постраждалих транспортували потягом до Львова.

Джерело