У Житомирі керівника фірми заґратовано за виготовлення фальшивих документів для ухилянтів | Події

За процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури розглянуто клопотання про обрання запобіжних заходів двом особам, підозрюваним у  незаконному переправленні через державний кордон України осіб призовного віку, вчиненого з корисливих мотивів.

Ухвалою суду одного фігуранта провадження – керівника фірми – взято під варту з правом внесення грошової застави на суму 200 тис. грн, іншому застосовано цілодобовий домашній арешт.

Як повідомлялося раніше, у Житомирі викрито осіб, які за відповідну плату (щонайменше 60 тис. грн) незаконно виготовляли пакет документів про нібито навчання чоловіків – громадян України – в іноземних навчальних закладах. На підставі таких документів чоловіки призовного віку отримували у військкоматах дозволи для безперешкодного перетину кордону.  

Ділків викрили «на гарячому» — після одержання частини обумовленої суми – 35 тис. грн. Вже наступного дня, 20.07.2022, затриманим повідомили про підозру у кримінальному правопорушенні, скоєного під час воєнного стану.

За матеріалами Житомирської обласної прокуратури

Источник