У Києві уродженку росії засуджено за активну ворожу агітацію у соцмережах, — прокуратура | Події

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Дніпровської окружної прокуратури міста Києва оголошено обвинувальний вирок громадянці України, уродженці рф.

Її визнано винною у поширенні матеріалів із публічними закликами до повалення конституційного ладу та посягання на територіальну цілісність України з розпалюванням національної ворожнечі, виправдовуванні військової агресії рф проти України, глорифікації її учасників та поширенні комуністичної символіки.

Жінці призначено покарання – 5 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна, що належить їй на праві приватної власності, крім житла.

Прокурор у суді довів, що засуджена, будучи держслужбовцем та працюючи у одному з Центрів надання адміністративних послуг міста Києва, після початку повномасштабного вторгнення адмініструвала під псевдонімом проросійський акаунт у соцмережі.

Там вона публікувала матеріали, що виправдовували злочини окупантів та містили заклики до насильницької зміни меж території України.

Жінка розміщувала у соцмережі пропагандистські матеріали та дописи із закликами до окупації України, а також поширювала комуністичну символіку.

У вересні минулого року правоохоронці затримали її у Києві.

У ході обшуків за місцем проживання вилучили мобільні телефони та комп’ютерну техніку, а також георгіївські стрічки, комуністичну символіку та значну суму особистих збережень у російських рублях.

Свою вину жінка визнала частково.

До вступу вироку в законну силу суд залишив її під вартою.

За матеріалами Київської міської прокуратури

Источник