У Києві засуджено двох злочинців, які на Хрещатику звіряче побили молодого чоловіка | Події

За підтриманням публічного обвинувачення прокурорами Печерської окружної прокуратури м. Києва оголошено обвинувальний вирок двом чоловікам за завдання умисних тяжких тілесних ушкоджень, вчинених групою осіб та таємне викрадення майна в умовах воєнного стану.

Прокурори у суді довели, що 2 січня 2023 року на столичному Хрещатику двоє молодиків напідпитку почали чіплятись до дівчини, яка зі своїм знайомим йшла в метро. Захмелілі залицяльники розлютились, коли хлопець вступився за неї та розпочали жорстоко бити потерпілого.

В цей час у потерпілого випав з кишені мобільний телефон, який один із нападників в подальшому таємно викрав, скориставшись непритомним станом потерпілого. В результаті побиття у потерпілого — 27-річного мешканця Вінниці лікарі діагностували тяжку черепно-мозкову травму.  Йому довелось тривалий час проходити лікування.

Дівчина не постраждала, оскільки всю агресію нападники спрямували на її супутника.

Вироком Печерського суду одного з обвинувачених засуджено до 9 років позбавлення волі, його спільника — до 8 років позбавлення волі. Ще одного їх знайомого, який не брав активної участі в бійці, суд визнав винним у нанесенні побоїв потерпілому та засудив до 200 годин громадських робіт.

За матеріалами Київської міської прокуратури

Источник