У Смілі почали подавати воду, яка зникла шість днів тому після ракетного удару — Події

У Смілі почали подавати воду, яка зникла шість днів тому після ракетного удару - Події

Фото: dsns.gov.ua

У місті Сміла Черкаського району у неділю почали подавати воду, яка зникла у вівторок після ракетного удару Росії. Міський голова Сміли Сергій Ананко повідомив 20 серпня про початок подачі води по графіках.

— Шановні сміляни, нарешті можу повідомити про початок відновлення подачі води… Звертаю увагу, що одразу ми не можемо гарантувати якість поданої води. Для обеззараження в неї буде додано невелику кількість гіпохлориту натрію, — написав він у своєму телеграм-каналі.

Мер Сміли зазначив, що в перший день запуску неможливо повністю спрогнозувати розбір води споживачами. Він закликав витрачати воду лише на найнагальніші потреби, щоб вистачило всім споживачам.

Графік подачі води по районах з 18:00 20 серпня та на 21 серпня Ананко опублікував у своєму повідомленні. 

Начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець розповів у своєму телеграм-каналі, що комунальники відремонтували пошкоджену від ракетного удару мережу, усунули ще один наслідковий порив на магістралі і ввечері суботи почали набір води в резервуари, однак із цим виникли технічні проблеми. 

Росія 15 серпня завдала два ракетні удари по місту Сміла. Внаслідок обстрілу пошкоджено медзаклад, приватне підприємство з виробництва кераміки та мережу водо- і теплопостачання. Без води залишилася більша частина міста — близько 12 тисяч абонентів у пʼяти мікрорайонах. Рятувальники підвозили технічну воду для потреб населення, а також для лікарні.

Джерело