У Запоріжжі загинули 13 людей, 89 постраждали — Події

У Запоріжжі загинули 13 людей, 89 постраждали - Події

Фото: REUTERS

У Запоріжжі медики борються за життя більше ніж півсотні людей, які постраждали внаслідок нічної атаки міста. Про це повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

— Зараз за життя більше ніж пів сотні запоріжців відчайдушно боряться медики, серед пацієнтів 11 дітей. Ще 39 осіб на амбулаторному лікуванні, — написав він у своєму телеграм-каналі.

Жертвами обстрілів стали щонайменше 13 жителів житлового квартала, розбір завалів продовжується. Росія завдала удару по Запоріжжю дванадцятьма ракетами Х-22 та Х-59, які були запущені з літаків.

За даними заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка, всього у Запоріжжі 89 людей отримали поранення, серед них 11 дітей. Існує загроза повного руйнування будинку.

Реакція ЄС на обстріл Запоріжжя

Президент Естонії Алар Каріс:

— Ще одна атака на житлові масиви у Запоріжжі. Це не просто війна, це злочин проти людяності, організатор якого буде покараний. Мої співчуття родинам загиблих та всьому українському народу, — написав він своєму Twitter.

Прем’єрка Естонії Кая Каллас:

— Системи протиповітряної та протиракетної оборони можуть врятувати багато життів, сподіваюся, вони вже скоро будуть в Україні, — написала вона.

Міністерка закордонних справ Швеції Анн Лінде:

— Нажахана масовим, неприцільним і смертоносним російським ракетним обстрілом по центру Запоріжжя, у тому числі житлових будівлях. Кричуще нехтування Росією життям цивільного населення робить питання відповідальності першочерговим.

МЗС Литви:

— Росія продовжує терор, тож ми маємо продовжувати надавати підтримку Україні, щоб вона могла захищатися. Росія має припинити цю війну!

У четвер внаслідок обстрілу житлового сектора Запоріжжя загинуло 20 людей.

Джерело