Зеленський: При обороні Маріуполю 90% українських льотчиків не повернулися — Події

Зеленський: При обороні Маріуполю 90% українських льотчиків не повернулися - Події

Фото: youtube.com/watch?v=CwQl49tDPTk

Під час оборони Маріуполя від російського наступу загинула велика кількість українських льотчиків. Про це заявив президент Володимир Зеленський в ефірі всеукраїнського телемарафону.

– Вони захищали Маріуполь. Дуже багато людей загинуло, наших льотчиків, на жаль. Цілком героїчні люди, які знали, що складно, що майже неможливо долетіти до «Азовсталі» і привезти їм ліки, харчову продукцію, воду, забрати тіла, поранених… Все це відбувалося, — заявив Зеленський.

За його словами, близько 90% льотчиків, що полетіли до заводу «Азовсталь», назад не повернулися. Причиною цього була відсутність коридорів та потужної російської ППО.

— Дуже багато відбувалося, які ніхто офіційно не міг коментувати. Тому що повітряних коридорів в «Азовсталі» не було через потужне російське розгорнуте ППО. Багато тижнів льотчики на вертольоті, знаючи, що 90% вони не повертаються… летіли туди. Ми втратили багато льотчиків, – зазначив він.

На початку березня Маріуполь було заблоковано військами РФ. Наших захисників ворог оточив на заводі «Азовсталь», який з травня російські війська почали штурмувати. Українській стороні вдалося евакуювати всіх цивільних, які переховувалися на території заводу. Наразі Україна та Росія обговорюють вивіз усіх наших захисників із подальшим обміном на російських солдатів.

Джерело