Близько 50 000 українців втратили за час повномасштабної війни руки чи ноги. Такі дані наводить видання The Wall Street Journal.

 

До прикладу, серед американських ветеранів під час військових операцій в Афганістані та Іраку зазнали ампутацій кінцівок менш ніж 2000 людей.

 

В Україні людям з ампутованими кінцівками повертають можливості вільно пересуватися та вести повноцінне життя зокрема в Superhumans Center.

 

Керівниця центру Ольга Руднєва на цьому тижні стала гостею нового епізоду подкасту «Простими словами» від The Village Україна

 

В інтерв’ю ведучим – клінічній психологині Софії Терлез та журналісту і письменнику, амбасадору Всеукраїнської програми ментального здоров’я Марку Лівіну – Ольга розповіла про фантомні болі та протезування, про особисті сенси, рушійну силу, власне становлення й уроки війни.

 

Також відповіла на запитання, як поводитися з людьми на протезах і чому ми не маємо відчувати провину за те, що хтось втратив кінцівку.

 

«Ми не є наша зовнішність, ми – наші історії, ми – те, як ми сприймаємо світ. Зовнішність – це те, що люди бачать у нас у перші хвилини зустрічі, а далі все залежить від нас», — вважає Ольга Руднєва.

 

Повний текст нового інтерв'ю тут — https://www.village.com.ua/…/344485-desyatki-tisyach…

 

Розмову можна прослухати на всіх подкаст-платформах:

 

Apple Podcasts — https://apple.co/492OZWC

Google Podcasts — https://bit.ly/3M9mEDU

SoundCloud — https://bit.ly/3M7QLf5

Spotify — https://spoti.fi/3rZq7OG

YouTube — https://www.youtube.com/watch?v=GXf7FNkuvMA

 

Спеціальний сезон подкасту «Простими словами» від The Village Україна виходить в межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?» за ініціативою Олена Зеленська. Проєкт реалізовано за підтримки компанії Visa у співпраці з Координаційний центр КМУ / Mental Health UA та ГО «Безбар'єрність».