Четверо миколаївських психологів пройшли навчання в рамках пілотного проєкту «Посилення спроможності закладів охорони здоров’я та формування стійкості працівників медичної сфери»

 

У п'ятницю, 10 листопада, за дорученням начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Віталія Кіма, його заступник Юрій Гранатуров взяв участь в підсумковій нараді стосовно підбиття підсумків пілотного проєкту «Посилення спроможності закладів охорони здоров'я та формування стійкості працівників медичної сфери», який реалізується в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою Олени Зеленської та втілюється Координаційним центром КМУ та ГО «Безбар'єрність» у співпраці з Міністерством охорони здоров'я України.

 

Проєкт успішно працює в трьох областях, а саме в Миколаївській, Харківській та Запорізькій. У цифрах це виглядає наступним чином: 9 лікарень, 15 психологів, 32 навчальних години, 36 годин супервізійних зустрічей, 3304 індивідуальних консультацій, 2658 групових консультацій.

 

Так, під час підбиття підсумків, вітальне слово сказала директорка з координації органів центральної і виконавчої влади Координаційного центру КМУ, радниця Прем’єр-міністра України Ірина Микичак.

 

Далі голова ГО «Безбарʼєрність», голова Координаційного центру з питань психічного здоровʼя КМУ Оксана Збітнєва представила результати, наголосила на важливості питання підтримки ментального здоровʼя в медичних працівників.

 

Своєю чергою, заступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Юрій Гранатуров, перша заступниця начальника управління охорони здоров’я Миколаївської ОВА Ірина Ткаченко та регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» в Миколаївській області Руслана Омелянчук вручили сертифікати учасникам проєкту.

 

Учасниками проєкту в Миколаївській області стали штатні психологи трьох лікувальних закладів:

 

— психологи Віталій Древус та Наталя Джижевська в Миколаївському обласному клінічному госпіталі ветеранів війни;

 

— психолог Юлія Лосицька в Миколаївському обласному центрі психічного здоров’я;

 

— психолог Ксенія Рижук в міській лікарні № 4 м. Миколаєва.

 

Після трьох місяців тренінгів та супервізій, учасники проєкту тепер на практиці застосовують нові знання та навички.

 

«Проєкт повністю себе виправдав, він виявився саме на часі. Ми разом переконалися в цьому – ефективність психологічних служб при лікарнях стала значно вище, і головне – служби стали потрібні. Вони допомагають пережити довготривале лікування пацієнтам та підтримують своїх колег. Досвід лікарень пілотного проєкту є неоціненним, його буде систематизовано та поширено», – наголосила кураторка проєкту, старша експертка з психічного здоровʼя Координаційного центру Любов Чигринська.