Чому депортація 1944 року – геноцид кримськотатарського народу? 

 

18 травня 2024 року ми відзначали 80-ті роковини геноциду кримськотатарського народу. У цей день весь світ вшановує пам‘ять жертв цього страшного злочину та висловлює свою солідарність із кримськими татарами, які проживають на території України та поза її межами.

 

Але чому депортація 1944 року є геноцидом кримськотатарського народу?

 

Метою цієї злочинної дії було саме знищення цілого народу. Загалом від депортації постраждало близько 238 500 осіб, а 46,2 % від числа всіх висланих загинули у перші роки депортації. Крім цього, радянська влада робила все, аби знищити мову, культуру, історію і традиції кримськотатарського народу.

 

Кримськотатарський Ресурсний Центр презентує інфографіку, яка дає пояснення, чому депортація 1944 року є геноцидом кримськотатарського народу.

 

Інфографіка була представлена Кримськотатарським Ресурсним Центром в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст інфографіки є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди USAID або уряду США.