Чому росіяни хочуть знищити Україну? Сапольскі пояснює природу зла

 

Легендарний Роберт Сапольскі, нейробіолог, професор Стенфордського університету, став гостем спеціального сезону подкасту «Простими словами»: http://surl.li/jtmnd, що виходить у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою Олени Зеленської.

 

Про це перша леді розповіла у своєму телеграм-каналі.

 

«Пишаюся тим, що маємо таку підтримку науковця, і дуже раджу послухати розмову з ним», — зазначила Олена Зеленська.

 

У цьому випуску йдеться про природу зла й агресії росіян, що вторглися в Україну. Про втому від страху та способи покращити свій психологічний добробут.

 

«Ви перебуваєте в одному з найбільш напружених фізично та психологічно місць на планеті», – звернувся науковець до слухачів.

 

За його словами, українці розплачуються за це своїм ментальним здоров’ям, а наслідки війни впливатимуть на наступні покоління.

 

Роберт Сапольскі зазначив, що найперший крок до розв’язання проблем психічного здоров’я – це, власне, визнання проблеми. На держаному рівні її вже визнано, тому й було запущено Всеукраїнську програму ментального здоров’я. І цей подкаст – один із безлічі кроків, які ми робимо, щоб жоден українець не соромився у відповідь на питання «Ти як?» визнавати, що він не ОК, і шукати допомоги.

 

Також перша леді радить послухати попередній випуск подкасту: http://surl.li/jtmnu, на тему «Самопошкодження, алкоголь і суїцид серед підлітків». Як знайти вихід, пояснює професор, дитячий і підлітковий психіатр Денис Угрин із Лондона.