До Дня Європи у Миколаєві підняли Прапор ЄС

 

У четвер, 9 травня, у Миколаєві, з нагоди відзначення Дня Європи, відбулося урочисте підняття Прапора Європейського Союзу та Державного Прапора України.

 

У церемонії взяли участь заступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Микола Марінов, керівник відділу співпраці Посольства Королівства Данії в Києві Торбен Ларсен, секретар Миколаївської міської ради Дмитро Фалько, представники місцевої та обласної ради, а також громадськість.

 

 

Почесне право підняти Державний Прапор України та Прапор Європейського Союзу було надано студентській молоді міста Миколаєва – здобувачам освіти Миколаївського фахового коледжу культури і мистецтв Нікіті Муржаку й Тарасу Розумному.

 

У своїй промові Торбен Ларсен підкреслив, що можливість особисто привітати українців з Днем Європи є потужним символом українсько-данського партнерства. Це не тільки про офіційні звʼязки на вищому рівні, в першу чергу – це про відносини між людьми, які кожного дня приймають виклики, повʼязані з війною.

 

«На сьогодні мужність українського народу приголомшує увесь світ. Миколаїв є прифронтовим містом досить довгий період і це дійсно підтверджує той факт, що це місто – Герой. Нам дуже приємно, що Данія є одним із найбільших партнерів України і допомога від нашої країни буде продовжуватися допоки в цьому буде необхідність», — додав він.

 

За словами Миколи Марінова Україна вже неодноразово доводила, що її народ є носієм європейських цінностей.

 

«Вже понад два роки як ми стали на захист своїх територій, і за цей період у нас зʼявилося багато близьких партнерів серед країн Європейського Союзу. Особливо хочу відмітити Королівство Данія за безперервну та тісну співпрацю, за масштабний обсяг допомоги, якою ця країна забезпечила та продовжує забезпечувати Миколаївщину. Впевнений, що скоро Україна отримає членство в ЄС та стане ще ближчою до своїх іноземних партнерів», – підкреслив заступник начальника ОВА.