«Допомагати готові!»: у Миколаєві урочисто випустили першу групу помічників ветеранів

 

23 помічники ветеранів сьогодні отримали сертифікати про закінчення курсів, які проходили в Центрі ветеранського розвитку на базі Чорноморського національного університету імені Петра Могили.

 

У церемонії вручення свідоцтв взяли участь головна спеціалістка відділу освітніх програм та професійної адаптації Департаменту громадянської ідентичності та ветеранського розвитку Міністерства у справах ветеранів України Дар'я Мазур, радниця начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Неллі Яровенко, ректор Чорноморського національного університету імені Петра Могили Леонід Клименко, заступниця директора Миколаївського обласного центру зайнятості Людмила Алпєєва, директор Миколаївського міського центру підтримки ветеранів Віктор Мойсеєв, викладачі та рідні випускників.

 

«Ми вам дуже вдячні за обраний напрям професії! Ви обрали дуже благородний шлях — допомога ветеранам, їхнім сім'ям, родинам загиблих. Міністерство сприятиме вашій комунікації з такими категоріями населення », – привітала з випуском головна спеціалістка Міністерства ветеранів Дар'я Мазур.

 

Спеціальна навчальна програма для помічників ветеранів тривала три тижні. Усі успішного склали заліки та найближчим часом будуть працевлаштовані у сервісні офіси громад. Там допомагатимуть захисникам та захисницям, які повертатимуться з фронту додому.

 

«Саме ці випускники навчального курсу є дипломованими фахівцями по роботі з ветеранами. Надаватимуть консультації воїнам з питань реалізації своїх прав та пільг у різних сферах, працевлаштування, покращення стану здоров’я та реабілітації, навчання, соціального захисту тощо», – наголосила радниця начальника Миколаївської ОВА Неллі Яровенко.

 

Нагадаємо, Миколаївщина одна з чотирьох областей, де від липня впроваджують пілотний проєкт «Помічник ветерана». Завдяки його реалізації бійці зможуть легко перейти від військової служби до цивільного життя.