Енергоатом вживає заходів для захисту АЕС від російських атак

 

Протягом вересня поточного року поруч з майданчиками усіх українських атомних електростанцій було зафіксовано прольоти майже 130 російських ударних БпЛА та крилатих ракет, рекордна кількість яких припала на Південноукраїнську АЕС. В деяких випадках у повітряному просторі фіксувалися ворожі засоби ураження безпосередньо над об'єктами самих станцій.

 

За інформацією української розвідки, росія використовує китайські супутники для фотографування атомних електростанцій України. Це може свідчити про загрозу нанесення ударів по нашим ядерним об’єктам.

 

На виконання доручення Ставки Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України, АТ «НАЕК «Енергоатом» проводить активну підготовку до різних сценаріїв російського ядерного терору.

 

В умовах фактичного знищення російськими ударами маневрової електрогенерації атомні електростанції забезпечують базове навантаження в національній енергосистемі.

 

Очікується, що цього року в зимовий період частка Енергоатома у загальнодержавній генерації електроенергії сягатиме до 80 %.

 

Детальніше дивіться у відео.