Ментальне здоров’я в умовах війни: працівники Пенсійного Фонду Миколаївщини опанували навички самодопомоги

 

У середу, 24 квітня, у рамках Всеукраїнської програми ментального здоровʼя «Ти як?» для керівників та фахівців Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області провели урок «Ментальне здоровʼя в умовах воєнного стану. Самодопомога при кризових ситуаціях».

 

Регіональна координаторка проєкту Руслана Омелянчук представила Всеукраїнську програму ментального здоров’я «Ти як?» та поділилась досягненнями її реалізації в області.

 

Під час заходу присутні опанували базові навички турботи про себе та інших. Зокрема, розглянули методики самозаспокоєння «Власний розпорядок дня» та «Кола контролю», а також техніки релаксації (повільного дихання), заземлення при надмірних емоціях, дистанціювання від негативних думок («відчепитися з гачка») та майндфулнес (усвідомлене пиття).

 

«Ментальне здоровʼя – це те, що зараз на часі. Ми хочемо бути в темі, маємо знати, вміти та дбати про нього. Наші фахівці щодня працюють з людьми, тому важливо знати як допомогти собі та іншим в різних ситуаціях, інколи кризових», – поділилась своїми враженнями Начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області Олена Сичугова.

 

Також начальник управління по роботі з персоналом Катерина Білявська додала, що учасники вже чекають наступний тренінг по комунікації з ветеранами та членами їх сімей.

 

«Ми проявили ініціативу, і нам сподобалось. Присутні поділились своїми враженнями, інформації багато, маємо її опрацювати», – сказала вона.

 

Нагадаємо, що впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою Олена Зеленська забезпечує Координаційний центр КМУ / Mental Health UA у співпраці з Міністерство охорони здоров'я України, експертного партнерства та підтримки World Health Organization Ukraine.