Міжнародні організації долучаться до відновлення громад Миколаївщини

 

У Снігурівській та Воскресенській громадах Миколаївської області міжнародні організації планують втілити ініціативу «Довгострокові рішення», яка допоможе відновити та створити стабільні умови для безпечного повернення людей. Спершу, партнери активно допомагатимуть у процесі збору даних та формуванні місцевих планів відновлення. Після цього — ці плани втілюватимуться в реальність.

 

Так, у п'ятницю, 20 жовтня, у рамках діяльності Регіонального офісу міжнародного співробітництва з цього приводу відбулася робоча зустріч заступника начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Миколи Марінова та керівника Миколаївського офісу UST — Ukraine Support Team Дмитра Тарасенка з представниками Програми розвитку ООН в Україні, Міжнародної організації з міграції, Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, UNICEF, Данської ради у справах біженців, БФ «Право на захист», МБФ «Карітас» в Україні, ГО «Людина в біді», БФ «Stabilization Support Services», ГО «Save the Children» в Україні.

 

«Ми раді вашому вибору, оскільки ці громади дійсно потребують цього. Важливим аспектом для обох громад є відновлення бізнесу та створення робочих місць для того, аби охочі повернутися додому мали стабільні умови для життя. За допомогою підтримки від наших партнерів, ми зможемо створити міцну основу для успішних втілень цієї ініціативи», — відзначив Микола Марінов.

 

Також учасники проговорили подальші кроки для продовження роботи над визначенням дієвих ініціатив, які будуть реалізовані на підтримку довгострокових рішень у цих двох пілотних громадах.

 

«На організаційно-консультаційному рівні, ми плануємо розпочати наступного тижня консультації з головами громад, де будемо обговорювати та визначати пріоритети», — розповіла спеціалістка з громадської безпеки та соціальної згуртованості Федеріка Діспенца.

 

Своєю чергою, Дмитро Тарасенко висловив готовність Миколаївщини співпрацювати та надавати всесторонню підтримку в різних аспектах, у тому числі й від UST.