Миколаїв відвідав директор Центру стратегічних комунікацій НАТО Яніс Сартс

 

У середу, 19 липня, у Миколаєві з робочим візитом перебували директор Центру стратегічних комунікацій НАТО Яніс Сартс, виконувач обов’язків керівника Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Шаповалов та аташе з питань оборони при Посольстві Латвійської Республіки в Україні полковник Александрс Холмановс.

 

У межах візиту відбулася зустріч з начальником Миколаївської обласної військової адміністрації Віталієм Кімом, під час якої було обговорено актуальні питання зміцнення безпеки у регіоні. Зокрема, мова йшла про протистояння гібридним загрозам з боку рф, особливо в контексті загроз дезінформації та кібератак.

 

Яніс Сартс підкреслив, що ворожа інформаційна діяльність становить серйозну загрозу для українського суспільства.

 

«Сьогоднішня зустріч дала нам можливість обговорити важливі питання щодо обороноздатності регіону та готовності реагувати на можливі виклики. Ми повинні зосередитись на цьому та спільно знаходити ефективні шляхи протидії загрозам», – сказав він.

 

Зі свого боку очільник області додав, що подальше партнерство є суттєвим елементом стратегії забезпечення інформаційної безпеки.

 

«Шляхом спільної координації та обміну інформацією ми зможемо не тільки бути більш ефективними у протистоянні сучасним викликам, а й залишатися стійкими перед новими загрозами», – запевнив Віталій Кім.

 

Крім того, Яніс Сартс, Андрій Шаповалов та Александрс Холмановс зустрілися з генерал-майором Дмитром Марченком. Військовослужбовець розповів про оборону Миколаєва й області у перші дні повномасштабного вторгнення та як зараз його зведений загін знищує ворога на південному напрямку.