Миколаївщину відвідали Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович та голова Нацсоцслужби України Василь Луцик

 

У понеділок, 2 жовтня, до Миколаєва з робочим візитом прибули Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович та голова Національної соціальної сервісної служби України Василь Луцик.

 

Під час візиту відбулась нарада із заступником начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Олександром Трайтлі, директоркою департаменту соціального захисту населення ОВА Оксаною Єльчієвою, начальницею служби у справах дітей Іриною Пономарьовою та в.о. начальника Головного управління Національної соціальної сервісної служби в Миколаївській області Наталею Калінською.

 

В межах зустрічі учасники обговорили актуальні питання щодо соціального захисту населення та захисту прав дітей. Зокрема:

⁃ розвиток соціальних послуг для осіб похилого віку, осіб з інвалідністю, ветеранів війни та членів їх сімей;

⁃ розвиток сімейних форм виховання;

⁃ створення центрів життєстійкості в громадах області;

⁃ розвиток мережі спеціалізованих послуг для осіб, що постраждали від насильства в умовах воєнного стану тощо.

 

Олександр Трайтлі зазначив, що розвиток системи соціальних послуг є одним із пріоритетних цілей сьогодення, оскільки саме на цьому базується можливість повернення людей до повноцінного життя.

 

«Війна, як і будь-яка екстремальна ситуація, загострює проблеми людей, які були й до цього. Попри це, ми продовжуємо робити все можливе задля того, аби кожен житель нашого регіону мав змогу отримати надійну допомогу соціального спрямування у себе в громаді», — наголосив заступник начальника ОВА.

 

В рамках візиту відбулась окрема зустріч з начальником Миколаївської ОВА Віталієм Кімом. Він подякував гостям за підтримку та зацікавленість у спільних проєктах, направлених на забезпечення соціального розвитку Миколаївщини.

 

Наприкінці візиту Оксана Жолнович та Василь Луцик відвідали місцевий Барнахус — міждисциплінарний спеціалізований заклад, центр захисту та соціально-психологічної підтримки у процесі правосуддя дітей, які постраждали або стали свідками насильства. Його метою є уникнення повторної травматизації дитини під час проведення процесуальних дій, а також мінімізація наслідків отриманої травми.