На Миколаївщині обговорили тему повернення ветеранів на робоче місце з представниками бізнесу та роботодавцями

 

У вівторок, 30 квітня, в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» відбувся круглий стіл, присвячений поверненню ветеранів на робоче місце.

 

В обговореннях взяли участь заступник начальника Миколаївської обласної віськової адміністрації Юрій Гранатуров, регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?» в Миколаївській області Руслана Омелянчук, радниця патронатної служби начальника Миколаївської ОВА Неллі Яровенко, представники бізнесу, роботодавці тощо.

 

Загалом, долучилося 30 учасників офлайн і близько 50 онлайн.

 

Заступник начальника Миколаївської ОВА Юрій Гранатуров представив учасникам круглого столу довідник «Люди з досвідом війни. Взаємодія», створений експертною спільнотою, який має сприяти взаєморозумінню між ветеранами та роботодавцями. Юрій Гранатуров підкреслив його важливість та закликав до широкого використання.

 

Довідник можна завантажити тут: https://drive.google.com/…/1Aw3elHYBufIoieD6UTqdML…/view

 

Юрій Гранатуров наголосив на необхідності поєднання зусиль з боку держави, громадянського суспільства, бізнес-середовища для успішної реінтеграції ветеранів у цивільне життя.

 

Також порушувалися питання зниження стигми щодо страху комунікації з ветеранами, можливості їхнього працевлаштування та адаптації робочих місць для людей з інвалідністю тощо. Учасники проходили онлайн-опитування на тему «Маршрут повернення ветерана на робоче місце».

 

Заходи з освіти та перекваліфікації ветеранів є ще одним ключовим аспектом їхньої успішної адаптації. На круглому столі обговорили можливості залучення різних ресурсів для навчання та підвищення кваліфікації ветеранів та ветеранок.