На Миколаївщині розпочав роботу пересувний мобільний клас мінної безпеки

 

Питання мінної безпеки вкрай актуальне завжди, адже майже щодня на території Миколаївщини громадяни знаходять, а піротехніки знищують боєприпаси та небезпечні залишки від них. Тож, щоб мінімізувати ризики та охопити більшість місцевих мешканців, особливо на деокупованих територіях, або у населених пунктах де велись активні бойові дії, рятувальники створили мобільний клас з мінної безпеки, який розпочав свою роботу.

 

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Миколаївській області.

 

Сьогодні, 23 серпня, мобільний клас прибув до с. Українка Галицинівської територіальної громади Миколаївського району, щоб розповісти місцевим мешканцям, які повернулись до села, про ризики пов'язані із поводженням з вибухонебезпечними предметами.

 

Використовуючи 3D макети боєприпасів, розроблених ДСНС у співпраці з UNICEF Ukraine надзвичайники розповіли мешканцям класифікацію вибухонебезпечних предметів, їхні характеристики; про найпоширеніші боєприпаси, як і кого інформування про такі знахідки та елементарні дії, у випадку якщо людина натрапила на предмет схожий на боєприпас.

 

Такі необхідні знання з мінної безпеки допоможуть уникнути біди та врятувати життя людей.