Підбито підсумки впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» у 2023 році

 

У четвер, 14 грудня, у Києві відбулася зустріч першої леді України Олени Зеленської та Віце-прем'єр-міністра України — Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук з головою та представниками Координаційного центру з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України, заступниками начальників обласних військових адміністрацій та регіональними координаторами. Захід відбувся в межах ініціативи першої леді України з розробки та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

 

Від Миколаївської області взяв участь заступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Юрій Гранатуров, який відповідальний за впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» на Миколаївщині.

 

На цій зустрічі було підбито підсумки поточного року та обговорено плани на наступний рік. Головним досягненням визнано об’єднання на локальному рівні навколо регіональної координації всіх стейкхолдерів сфери ментального здоров’я.

 

Миколаївська область була відзначена подякою Координаційного центру з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України за розвиток міжсекторальної співпраці у подоланні прогалин психосоціальної підтримки населення.

 

«Це величезна робота, до якої долучились люди з багатьох галузей медичної, соціальної, освітньої та багатьох інших. Ця нарада стала ще одним кроком до наближення сервісів та послуг у сфері ментального здоров'я до людини», — зазначив заступник начальника ОВА Юрій Гранатуров.