«Прозорість та підзвітність»: робочою групою розглянуті питання, пов’язані із можливими зловживаннями у процесі діяльності військово-лікарських комісій

 

У рамках засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність», яке відбулось у четверг, 21 грудня, разом із представниками правоохоронних органів відпрацьовані питання, пов’язані із можливими зловживаннями у процесі діяльності військово-лікарських комісій.

 

В основу обговорення була покладена проблематика, пов‘язана з корупційними ризиками.

 

Так, на початку своєї доповіді начальник медичної служби сектору комплектування Миколаївського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Світлана Іскра зазначила, що системних відхилень у роботі ВЛК немає. Проте наявність певних проблем все-таки існує. Однією із них є неправильне застосування працівниками ВЛК статей Наказів Міністерства оборори України, що вподальшому призводить до помилок, пов’язаних із висновками лікарів про придатність або непридатність військовозобов‘язаних до військової служби.

 

«Ця проблема впливає як і на якість нашої роботи, так і на наш імідж, оскільки час від часу ми отримуємо скарги як зі сторони військовослужбовців, так і самих ТЦК», — додала вона.

 

З метою вирішення цієї проблеми Георгій Решетілов доручив Ірині Іскрі систематизувати та надати робочій групі «Прозорість і підзвітність» звітну інформацію щодо типових помилок лікарів.

 

Заступник начальника Головного управління Національної поліції в Миколаївській області – начальник Слідчого управління Головного управління Національної поліції в Миколаївській області Едуард Соловйов наголосив, що неправомірно внесена інформація до медичної документації слугує підставою для початку кримінального впровадження.

 

На випадок ігнорування вищезазначених помилок, Світлані Іскрі робочою групою надано протокольне завдання направляти матеріали, щодо таких порушень до правоохоронних органів.

 

«Кожна проблема та ситуація має різні сторони. Безумовно, є і зловживання, є і ситуативні труднощі, з якими потрібно вміти справлятися. Та, розуміючи всю цю проблематику, ми зможемо продовжувати ефективно тримати баланс щодо правомірної діяльності ВЛК», — підсумував Георгій Решетілов.