Реактивними системами залпового вогню «Смерч», нанесений ракетний удар по житловому району Миколаєва

 

Про це повідомляє Оперативне командування "Південь"/Operational Command “South”.

 

Загалом поточна оперативна обстановка на півдні України: станом на 11:00 18 вересня виглядає наступним чином:

 

«Обстановка в нашій операційній зоні напружена, складна, але контрольована. Сили оборони продовжують активні дії із закріплення на вивільнених територіях. Під їх тиском противник проводить заходи щодо перегрупування військ на окремих напрямках, вишукує способи підтягування резервів, веде повітряну розвідку. В окупованих населених пунктах посилюють перевірки, але тепер вже шукають не тільки «укронацистів», а й своїх, що повтікали з поля бою і, перевдягнуті в цивільне, вишукують способи евакуюватися.

 

Тим часом, окупаційні війська вдаються до провокацій: вчиняючи стрілянину на вулицях Херсону та інших населених пунктів, видають її за контрдиверсійні заходи, намагаючись звинуватити Збройні Сили України у бездумних вуличних боях серед мирного населення.

 

Самі ж терористичні війська обстрілюють будинки мирних жителів, об’єкти цивільної та критичної інфраструктури, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

 

Протягом ночі ворог продовжував ракетно-артилерійські та мінометні обстріли наших позицій, атакував і парою ударних гелікоптерів.

 

На тлі певного зменшення інтенсивності вогневого впливу противника на лінії зіткнення, продовжується терор цивільної інфраструктури, морально-психологічний тиск на населення прифронтових та тилових районів.

 

Реактивними системами залпового вогню «Смерч», нанесений ракетний удар по житловому району Миколаєва. 3 реактивних снаряди влучили в гаражні кооперативи, пошкоджено лікарню, постраждалих нема.

 

Двома снарядами важкої ствольної артилерії 152 калібру та двома реактивними снарядами системи «Град» поцілено у середмістя Очакова. Зруйновано кілька приватних житлових будинків, дві цивільні особи отримали важкі поранення.

 

Реактивними системами залпового вогню «Град» та важкою артилерією щільно обстріляно Нікопольський район.

 

Внаслідок обстрілів пошкоджено крамниці, адмінбудівлі місцевих установ, об’єкти соціальної інфраструктури, понад три десятки багатоквартирних та приватних будинків, господарчі споруди, автомобілі, лінію електропередач, газогін. Поранення отримали три цивільні особи.

 

Понад сотню вогневих завдань, виконаних нашими ракетно-артилерійськими підрозділами забезпечили зменшення ворожих потужностей на 19 рашистів, самохідну гаубицю «Мста-С», 5 танків та 3 одиниці іншої броньованої техніки. В районі Благодатного знищено польовий склад ворожих боєприпасів.

 

В Чорному морі корабельне угруповання ворожого флоту – без змін складу та задач.

 

Будьте уважними та свідомими, не нехтуйте правилами безпеки, ретельно перевіряйте інформацію, ставтесь до неї критично, а до обмежень в рамках воєнного стану – з розумінням. Дотримуйтеся встановленого порядку і алгоритмів дій за сигналами тривог. Зберігаймо спокій та витримку!

 

Віримо в Сили оборони, в ЗСУ та нашу Перемогу!»