Реалізація проєкту «Офіцери шкільної безпеки» розпочнеться у 400 школах, наближених до лінії фронту

 

Про це Голова Національна поліція України Іван Вигівський розповів в інтерв’ю «Українські Новини».

 

Очільник відомства наголосив на важливості цього проєкту, орієнтованого на безпеку дітей під час повномасштабної російської агресії

 

«Цей проєкт повинен забезпечити безпеку в школах. Аби в освітній заклад не могли потрапити сторонні особи, не були пронесені небезпечні предмети. Поліцейський стане вартовим безпеки, зможе у контакті з адміністраціями шкіл та батьківськими комітетами донести рекомендації з необхідних заходів безпеки, буде захищати дітей. Це також сприятиме поверненню наших громадян в Україну, які бояться, що їхні діти будуть в небезпеці в школах», — зазначив він.

 

Іван Вигівський розповів, що реалізація цього проєкту розпочнеться у 400 шкіл в населених пунктах, наближених до лінії фронту, прикордонних районах з рф та білорусією:

 

«Будуть укладені окремі договори з поліцією охорони та місцевими ОТГ, на території яких знаходяться школи. Поліцейські будуть присутні в школах та здійснюватимуть пропускний режим з функціонуванням арочного металодетектора. Щодо наявності зброї у поліцейського офіцера безпеки в школах, то зараз це дискусійне питання. Ми ведемо діалог з директорами шкіл, є різні думки з цього приводу», — поінформував Іван Вигівський.

 

За словами Голови Нацполіції, вже з кінця січня 2024 року внаслідок перерозподілу діючих поліцейських офіцери шкільної безпеки з’являться у цих школах.

 

«Нам треба набрати та навчити нових офіцерів безпеки, а це як мінімум п’ять місяців. Так довго ніхто чекати не буде, Міносвіти вже зараз має визначити категорію шкіл і дати конкретні заклади, куди першочергово потрібен такий поліцейський. Йдеться в першу чергу про Харківську, Запорізьку, Миколаївську, Чернігівську, Сумську області – бо там велика кількість людей зі зброєю. Ми направимо туди зараз діючих поліцейських, щоб подивитися, де є якісь складнощі, а далі будемо набирати людей через конкурс», — сказав він.

 

Деталі: https://bit.ly/4aCy9yw