Відбулась координаційна зустріч з представниками громадянського суспільства щодо підготовки України до переговорів з ЄС

 

Віцепрем’єрка обговорила з представниками українських аналітичних центрів очікування від майбутнього звіту Європейської Комісії з розширення, подальший розвиток інституційних спроможностей для забезпечення інтеграції до ЄС, а також зміцнення партнерства між Урядом та громадськістю.

 

«Майбутній звіт буде стосуватись абсолютно всіх сфер функціонування України як держави та практичної готовності України до членства в ЄС. Ця оцінка Єврокомісії фактично буде першою переговорною рамкою. Ми готові до оцінки Єврокомісії та підготовлені до перемовин, очікуємо на вашу підтримку і активну участь у цьому процесі», – зазначила Ольга Стефанішина.

 

Вона зауважила, що після оцінки Єврокомісії необхідно буде досягнути консенсусу всіх держав-членів ЄС на саміті Європейської Ради у грудні. Для його побудови, Україною вже розпочата індивідуальна робота з кожною зі столиць. Віцепрем’єрка закликала громадянське суспільство повноцінно долучатись до цієї роботи. Також окремо обговорили залучення представників експертної спільноти до підготовки України до переговорів та розробки відповідних документів.

 

За інформацією Офісу Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.