«Виключення військового ПДФО з місцевих бюджетів — це наш вклад в наближення Перемоги», — Віталій Кім

 

У Миколаївській області місцеві громади готові виділити частину бюджетних коштів для забезпечення потреб оборони та збереження національної безпеки. Попри труднощі й виклики, що стоять перед регіоном, місцеві мешканці готові підтримати Збройні Сили України у боротьбі за незалежність.

 

Про це у п'ятницю, 29 вересня, під час сесії Миколаївської міської ради розповів начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

 

«По плану на 2024 рік зведений бюджет Миколаївської області може зазнати недоотримання коштів у розмірі 2 мільярдів гривень. Порядок перерозподілу ПДФО військових з місцевих бюджетів до державного, поки до нас не доведений, але він безпосередньо проводитиметься за певними формулами, тобто розпорядником не буде ОВА чи якась конкретна людина, все пройде автоматизовано», — зазначив він.

 

Віталій Кім зауважив, що місцеві мешканці мають розглядати цю ситуацію, як свій внесок в перемогу, оскільки кошти, які не будуть спрямовані на розвиток регіону, автоматично підуть на підтримку вітчизняного озброєння та забезпечення обороноздатності України.

 

«Люди в Миколаївській області виключають розвиток інфраструктури та різноманітні будівельні проєкти на поточний рік, аби сконцентрувати ресурси на важливій справі — підтримці оборони та безпеки країни. Це рішення, хоч і тимчасове, відображає єдність та готовність місцевих громад підтримати Збройні Сили України у важкий час», — повідомив він.

 

Очільник області підкреслив, що такі дії служать прикладом іншим регіонам та показують бажання зміцнювати безпеку країни та підтримувати національну обороноздатність.