Віталій Кім відвідав Снігурівку у річницю звільнення від російських окупантів

 

У пʼятницю, 10 листопада, начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім, начальник управління Служби безпеки України в Миколаївській області Дмитро Нєвєдров та радниця начальника ОВА Вікторія Олійник відвідали Снігурівку з нагоди річниці звільнення окупованих територій від військових рф.

 

Разом із начальником Снігурівської міської військової адміністрації Іваном Кухтою вони підняли Державний Прапор України та вшанували пам’ять загиблих героїв й мирних жителів покладанням квітів.

 

«Минув рік з того моменту, як Сили оборони України деокупували Снігурівщину й тоді ми вперше приїхали у звільнене місто. Дякую всім місцевим, дякую партизанам, дякую кожному та кожній, хто звільняв нашу землю та продовжує це робити! Разом ми сила, разом ми непереможні!» – сказав очільник області.

 

Дмитро Нєвєдров зазначив, що Снігурівка це один з найбільших населених пунктів, які були окуповані на Миколаївщині.

 

«Нашою метою було якнайшвидше вигнати ворога, щоб люди могли повернутися до своїх домівок. Вдячний жителям, які перебуваючи в окупації, допомагали нам боротися з агресором», – додав начальник управління Служби безпеки України в Миколаївській області.

 

Зі свого боку Іван Кухта повідомив, що окупація міста тривала 236 днів, а в день звільнення український стяг на центральній площі міста розгорнули бійці 131-го окремого розвідувального батальйону.

 

«Ми обов’язково відбудуємо нашу рідну Снігурівщину та вона стане ще кращою, ніж була», – запевнив очільник громади.

 

Крім того, Віталій Кім оглянув стан відновлення низки соціальних та освітніх обʼєктів. Зокрема, облаштування укриття у школі, де навчається 680 дітей. Наразі там створюють чотири локації для офлайн навчання учнів молодших класів, у планах – залучити до освітнього процесу в укритті всіх учнів у декілька змін.

 

За результатами візиту відбулася нарада, на якій начальник Снігурівської міської військової адміністрації Іван Кухта поділився результатами роботи за рік.