У Миколаєві презентували нові можливості додаткового фінансування для малих агровиробників

 

Напередодні весняних польових робіт українські сільгоспвиробники зіштовхуються з новими викликами, спричиненими російським вторгненням: окрім звичайних сезонних потреб у фінансуванні, аграрії змушені вирішувати питання з відновлення власної інфраструктури та сільськогосподарської техніки, а також шукати енергоефективні рішення для підтримки свого бізнесу.

 

У середу, 27 березня, з нагоди початку роботи Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, у Миколаєві відбувся освітній захід для малих агровиробників Миколаївщини та Херсонщини на тему «Нові можливості додаткового фінансування малих агровиробників».

 

Учасниками події стали перший заступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Георгій Решетілов, директор департаменту агропромислового розвитку МОВА Олена Піскун, начальник Баштанської районної військової адміністрації Владислав Дмитрів, представники Херсонської ОВА, Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, IFC, ТОВ «Агріаналітика», а також фермерських асоціацій та банків-партнерів.

 

На початку заходу Георгій Решетілов зазначив, що наразі сільгоспвиробники Миколаївщини, особливо її прифронтових населених пунктів, перебувають у надскладних умовах. У разі покращення безпекової ситуації, щоб мати змогу розпочати процес відновлення власного майна, їм необхідні фінансові ресурси.

 

«Діяльність Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві є ще одним вагомим кроком у напрямку підтримки бізнесу та аграріїв нашого регіону. Дякую організаторам, представникам фонду та їх партнерам, завдяки яким він працює та наповнюється фінансовим ресурсом. Очікуємо на плідну співпрацю», – додав він.

 

У рамках заходу експерт з комунікацій та інформаційних кампаній, IFC, World Bank Group Олеся Омеляненко розповіла про історію створення фонду та програми підтримки української економіки, агро- та фінансового сектору, які передбачає IFC.

 

Своєю чергою член правління Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві Інеса Андрієтті проінформувала присутніх про цільові напрямки роботи фонду та подальше їх розширення, а також про його портфельні гарантії.

 

Зі своєї сторони експерт з питань доступу до фінансування ТОВ «Агріаналітика» Євген Мельник розповів про нові можливості для аграріїв, які надає фонд, а регіональні представники банків-партнерів «Укргазбанк», «Ощадбанк» та «ПроКредит банк» – про нові кредитні програми під гарантії фонду.

 

Зазначимо, що захід проведено у межах інформаційно-просвітницької кампанії серед малих фермерів, яку здійснює Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України, Європейської комісії, Міжнародної фінансової корпорації (IFC, Група Світового банку).