У Миколаєві відзначили День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

 

У середу, 8 травня, начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім, його заступник Юрій Гранатуров, представники обласної й міської рад, військовослужбовці та небайдужі миколаївці долучилися до меморіального заходу.

 

Вони вшанували памʼять кожного, хто боровся з нацизмом та мирних цивільних людей, які загинули або постраждали від бойових дій та окупації, хвилиною мовчання.

 

Далі присутні поклали квіти до Меморіального комплексу на честь 68-ми десантників-ольшанців й меморіальних плит з іменами загиблих героїв.

 

Друга світова війна тривала шість років. Перемога над нацизмом була здобута внаслідок неймовірної концентрації всіх сил, взаємодопомоги, консолідації і мобілізації суспільства та солідарності народів.

 

Зараз українці зі зброєю в руках захищають Європу і дають шанс на побудову більш тривкого миру і створення нової, справедливішої, світової системи безпеки. Умовою для цього є перемога над росією, відновлення територіальної цілісності України та унеможливлення майбутньої агресії російського імперіалізму.

 

Сьогодні в умовах агресії єдиний шлях відновлення – перемогти загарбника.

 

Нагадаємо, що цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років.