У Миколаєві відзначили Всеукраїнський день бібліотек

 

Щорічно, 30 вересня, вся бібліотечна спільнота України відзначає професійне свято – Всеукраїнський день бібліотек.

 

З цієї нагоди, сьогодні у Миколаєві відбулися урочистості, до яких долучилися заступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Юрій Гранатуров, депутат Миколаївської обласної ради Євген Горбуров, начальниця управління культури, національностей та релігій ОВА Олена Буберенко, представники бібліотечної галузі області та містяни.

 

«Бібліотеки в Україні завжди були центрами знань і освіти, але в умовах війни їхня роль значно зросла. Сьогодні вони є осередками збереження національної пам’яті, розвитку інформаційної грамотності, наукових досліджень, а також надають, зокрема психологічну, підтримку нашим громадянам», — зазначив Юрій Гранатуров.

 

Зазначимо, що не менш важливою натепер є роль бібліотек, як центрів громадської активності та підтримки. Адже багато бібліотек стали волонтерськими центрами, де допомагають внутрішньо переміщеним особам, організовують підтримку для Збройних Сил України та інших постраждалих від війни. Тому в умовах війни та післявоєнного відновлення країни бібліотеки є важливими гравцями у цьому процесі.