Віцепрем’єрка Ольга Стефанішина зустрілась з новопризначеним міністром закордонних справ Сполученого Королівства Девідом Кемероном

 

Про це повідомляє Офіс Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

 

Під час зустрічі йшлося зокрема про системні трансформації, які продовжуються у країні попри повномасштабну російську агресією. Віцепрем'єрка акцентувала на відданості українського народу курсу на європейську та євроатлантичну інтеграцію, що передбачає масштабні реформи та посилення держави.

 

Співрозмовники обговорили виклики для збереження України високо на глобальному порядку денному; погодилися щодо необхідності мобілізації зусиль міжнародної спільноти навколо стратегічного бачення майбутнього України як невід'ємної частини трансатлантичного простору.

 

У цьому контексті, Ольга Стефанішина та Девід Кемерон обговорили поступ України до членства в НАТО та розширення співпраці між Альянсом та Україною після Саміту у Вільнюсі. Віцепрем'єрка подякувала Сполученому Королівству за підтримку євроатлантичного курсу України, що посилить Альянс та забезпечить стійкий мир у Європі.

 

Україна стала першою державою, яку відвідав Девід Кемерон на новій посаді.