У Миколаєві запрацювала Канцелярія Посольства Королівства Данія в Україні

 

У п'ятницю, 26 січня, відбулося відкриття Канцелярії Посольства Королівства Данія в Україні. Офіс спростить комунікацію між Посольством, місцевою владою та стейкхолдерами, які зацікавлені у відновленні Миколаївщини.

 

Біля офісу прапори урочисто підняли Міністр закордонних справ Данії Канцелярії Ларс Льокке Расмуссен та Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, які з робочим візитом перебували у Миколаєві.

 

До заходу також долучився начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім, представники місцевої влади та бізнесу.

 

За словами очільника області, тепер Данія постійно присутня в нашому регіоні та показує всьому світу приклад особливої відповідальності та співробітництва між нашими країнами.

 

Крім того, за підсумками візиту відбувся спільний брифінг міністрів для представників медіа.

 

Як зазначив Ларс Льокке Расмуссен, співпраця між Данією та Україною продовжиться фокусуючись не тільки на очевидно потрібних речах.

 

«Ми будемо підтримувати звʼязок між людьми, нашими народами, щоб найбільш повноцінно реалізувати потенціал», – запевнив Міністр закордонних справ Королівства Данії.

 

За словами Дмитра Кулеби, Данія є однією з передових країн з точки зору створення сприятливих умов для розвитку спільних бізнес-проєктів між компаніями та інвесторами з Данії та України.

 

«Сьогодні ми з Ларсом серед іншого обговорювали як будемо разом поширювати цей успішний досвід Данії на інші країни і як ми будемо їх заохочувати, щоб їх бізнес приходив в Україну, створював тут робочі місця, підприємства, допомагав нам розвивати нашу економіку в умовах повномасштабного вторгнення», – розповів він.