У Миколаївській обласній станції переливання крові вже працює нове обладнання від ООН та данського бізнесу

 

Наприкінці вересня Миколаївська обласна станція переливання крові отримала сучасне обладнання від Управління ООН з обслуговування проєктів (UNOPS) у співпраці з данською фармацевтичною компанією Novo Nordisk. Наразі прилади вже покращують ефективність роботи станції.

 

У вівторок, 7 листопада, у межах візиту до Миколаєва делегація на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Данія Олє Егбергом Міккельсеном ознайомилася з використанням обладнання для автоматизації різних етапів обробки крові.

 

За словами Олє Міккельсена, забезпечення закладу технікою є гарним прикладом данської підтримки, не тільки зі сторони уряду і громадянського суспільства, але й приватного бізнесу.

 

«Novo Nordisk є світовим лідером у боротьбі з хронічними захворюваннями і мені дуже приємно бачити їхню допомогу, яка відіграватиме важливу роль у системі охорони здоров'я регіону. Користуючись нагодою, я хочу подякувати медичному персоналу закладу та всієї України за важку роботу, яку вони зараз виконують. Для нас честь підтримувати вас», – повідомив Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Данії.

 

Зі свого боку начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім підкреслив важливість візитів, під час яких партнери мають змогу побачити цільове використання їх допомоги.

 

«Цей візит гарна нагода, щоб наші партнери впевнилися у ефективності обладнання, яке вже допомагає у роботі закладу. Ще раз дякую за постійну підтримку», – сказав він.

 

Голова програми UNOPS Ukraine Ян Філіп Клевер додав, що попри те, що фактично проєкт був виконаний раніше передбаченого терміну, все зроблено в рамках бюджету та якісно.

 

«Витрачені на проєкт кошти нічого не означають, якщо ви не приїдете і не побачите, як вони змінюють життя людей і покращують медичні послуги. Ми сприяємо відбудові України та залучаємо для цього бізнес. Сподіваємося, що співпраця з Novo Nordisk у майбутньому принесе багато користі, у тому числі для жителів Миколаєва», – зазначив він.

 

За словами віцепрезидент та генерального директора Novo Nordisk в Україні та Молдові Владислава Мороза, результату вдалося досягти завдяки консолідації зусиль бізнесу, держави та міжнародних організацій.

 

«Я хотів би подякувати станції за ту важливу роботу, яку вони роблять. Для нас, як для соціально відповідального бізнесу дуже важливо їм у цьому допомагати. Сподіваюся обладнання допоможе врятувати життя нашим воїнам та пацієнтам», – сказав він.

 

Крім того, директор станції переливання крові Валерій Чиняков додав, що з таким обладнанням заклад вийде на більш якісний рівень надання послуг як для жителів Миколаївської області, так і сусідньої Херсонщини.