У Миколаївську область прибула нова партія гуманітарної допомоги від Молдови на суму 10 млн грн

 

У вівторок, 27 лютого, на Миколаївщину прибуло 5 вантажівок гуманітарної допомоги вагою понад 75 тонн, переданої від Уряду Республіка Молдова.

 

Загальна вартість такої допомоги становить 10 млн грн та містить в собі надзвичайно потрібні будматеріали, генератори, системи переливання крові та засоби для дезінфекції, а також продукти харчування.

 

Передача вантажу відбулась за участі Консула Республіка Молдова в Одесі Іона Чорного, начальника Миколаївської районної військової адміністрації Максима Кашуби та його заступника Раміля Агабекова.

 

Крім того, у межах робочого візиту відбулась зустріч Консула з начальником Миколаївської обласної військової адміністрації Віталієм Кімом.

 

Під час зустрічі Іон Чорний поділився своїми спогадами, як на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну жителі Молдови з теплом приймали українців. Також розповів про заходи для підтримки українців, які країна здійснювала та продовжує здійснювати вже протягом двох років.

 

Зі своєї сторони Віталій Кім висловив вдячність Уряду та народу Молдови за всебічну та безперебійну підтримку як регіону, так і всієї України.

 

«Дякую за надійну співпрацю та миттєву реакцію на сформовані під впливом війни потреби, від яких залежить життя та безпека наших людей. Впевнений, що разом ми зможемо здолати усі виклики», – додав очільник ОВА.