Байдужість та жорстокість до тварин: у Нововолинську після «забавок» дітей померло кошеня | Новини Нововолинська

Байдужість та жорстокість до тварин: у Нововолинську після «забавок» дітей померло кошеня | Новини Нововолинська

У Нововолинську після забавок дітей та байдужості їхніх батьків до ситуації – померло кошеня. Як повідомили мешканці двору, діти грались з живою тваринкою, немов з іграшкою.

Коли родина помітила таку байдужість, вирішили забрали від дітей чотирилапу малечу, проте це викликало агресію у їхніх батьків та погрози віддати кошеня надалі задля забавки. Про це написала місцева волонтерка, яка допомагає «хвостикам» знайти родину.

Попри ситуацію, тваринку не віддали у руки образникам та забрали додому, аби відвезти безсилого чотирилапого до ветеринара по допомогу. Нажаль – не встигли.

Як розповідає волонтерка Ірина Лебедюк, такого недбалого відношення до тварин, як в Нововолинську – не бачила ні в одному місті. Байдуже виховання батьків до дітей та відсутність профілактичних бесід, є результатом смерті ні в чому не винного кошеня.

Жінка, яка забрала тоді тваринку, додала, що діти можливо і не прагнули такого результату, проте через байдужість їхніх батьків це сталось. Після того, як кошеня забрали з дитячих рук, тато однієї з них «налетів з кулаками», вимагаючи повернути забавку.

“Люди, вчіть ваших дітей, що тварини – це живі істоти, яким теж боляче, ними не граються. Вони після цього помирають виснажені, без їжі та води. Невже їхні мами не бачили того відношення, що кошеня просто висохло”, – зазначила Ірина.

Наголошуємо, що для подібних ситуацій за жорстоке поводження з тваринами передбачена адміністративна відповідальність за статтею 89 Кодексу України про адміністративні правопорушення або кримінальну відповідальність за статтею 299 ККУ. Якщо ви стали свідком подібного інциденту – телефонуйте на лінію «102».

Джерело