Нововолинський експрокурор, який їздив п’яним за кермом, потрапив до журналістського розслідування | Новини Нововолинська

Нововолинський експрокурор, який їздив п’яним за кермом, потрапив до журналістського розслідування | Новини Нововолинська

Журналісти провели розслідування і з’ясували, хто з волинських прокурорів відсуджує в держави мільйони гривень компенсацій. До розслідування потрапив й експрокурор Микола Троцюк, якого затримали у Нововолинську п’яним за кермом.

Про це пише Центр журналістських розслідувань «Сила правди».

Понад шість мільйонів гривень впродовж 2020-2023 років відсудили у держави 20 волинських прокурорів, які не пройшли атестацію, або ж були звільнені в порядку люстрації після Революції Гідності. Більшість з них через суди поновилась на роботі і отримала компенсації за вимушені прогули.

До розслідування потрапив колишній прокурор Микола Троцюк.

Нагадаємо, 11-го вересня 2020 року на вулиці Героїв АТО поліція наздоганяла авто. У водія легковика – Миколи Троцюка виявили ознаки алкогольного сп’яніння. Суд прокурора визнав винним за 130 статею, однак він все одно намагався уникнути відповідальності, подавши апеляцію. Апеляційний суд області не задовольнив апеляційні скарги.

Спійманий у Нововолинську п’яний прокурор поновився на посаді: справу поліцейського, який його затримував, розслідує ДБР.

У розслідувані вказано, що прокурор Нововолинського відділу Володимир-Волинської прокуратури Микола Троцюк незадовільно склав третій етап атестації – співбесіду. Він успішно склав два іспити у формі тестування: набрав 88 та 95 балів відповідно. Разом з тим, під час співбесіди кадрова комісія запитала прокурора про інцидент із нетверезим водінням, який трапився восени 2020 року. Він нібито не зміг дати вичерпних відповідей на поставлені питання. Прокурор навів лише власну версію подій, яку комісія сприйняла критично. Відтак, через непройдену атестацію його звільнили з роботи.

У 2021 році Микола Троцюк справу про незаконне звільнення виграв у двох судових інстанціях, отримавши ще й 65 тисяч гривень компенсації. Проте, восени 2022-го його все ж звільнили з прокуратури після програшу справи в касації.

Більше про справу поліцейського Віктора Циплакова читайте за посиланням.

Читайте також:

Прокурора, якого у Нововолинську спіймали п’яного за кермом, поновили на посаді в неіснуючу прокуратуру.Справедливість не перемогла: засудили поліцейського, який, намагаючись затримати п’яного прокурора з Нововолинська, зайшов у приватний двір.У Благодатному люди прийшли підтримати поліцейського Віктора Циплакова.Захистимо нововолинського поліцейського Віктора Циплакова від п’яного експрокурора зі «зв’язками»! Прийдіть на суд – Гузь.
Джерело