Про роботу у фонді Притули, комунікації та важливість освіти розповів волонтер Андрій Лісовий з Нововолинська | Новини Нововолинська

Про роботу у фонді Притули, комунікації та важливість освіти розповів волонтер Андрій Лісовий з Нововолинська | Новини Нововолинська

Андрій Лісовий з Нововолинська працює у благодійному фонді Сергія Притули та допомагає організовувати збори коштів на підтримку ЗСУ. Хлопець також займається SMM та комунікаціями уже протягом трьох років.

Андрію 20 років, після закінчення навчання у Нововолинському ліцеї №1 він вступив до Української академії лідерства, де й познайомився з роботою у комунікаціях. Попри студентське життя та навчання в Києво-Могилянській академії, хлопець активно допомагає військовим та працює у фонді Притули.

Нововолинець розповів читачам інтернет-видання “БУГ” про те, як у сучасному світі молодь має можливість розвиватись та про актуальність своєї професії. Студент також веде свій блог у Тіктоці, відео хлопця користуються популярністю серед читачів та набирають понад пів мільйона переглядів.

Андрій у 2019-му році став керівником департаменту комунікацій в Українській академії лідерства, де ознайомився з базовими знаннями комунікаційника та діяльністю у сфері SMM. Як додає хлопець, саме це стало поштовхом надалі розвиватись у цій сфері.

“До нас у ліцей прийшли випускники УАЛу та розповіли про знання, які можна отримати. Мене дуже зацікавив даний проєкт, протягом року навчання ми досліджували себе, інтелектуально розвивались та пізнавали свій внутрішній світ. Це допомогло обрати мою сферу діяльності”, – додає хлопець.

Після запровадження карантину, студенти приїхали у рідне місто та почали займатись розвитком інтернет-магазинів та бізнесу у соціальних мережах. Нововолинець вступив до університету «Києво-Могилянська академія» за спеціальністю історія. Тому після переїзду у Київ на навчання, молодь також розпочала роботу над власним брендом, а саме одягу з вишивкою.

Андрій тривалий час працював в одній зі столичних агенцій. Після повномасштабного вторгнення ініціативна молодь, серед якої був і наш співрозмовник, стала частиною команди благодійного фонду Сергія Притули. Нововолинець щодня активно допомагає в організації зборів коштів на підтримку ЗСУ.

“Поки триває війна, кожен має працювати на своєму фронті, мій фронт саме такий. Дайте мені автомат, я не знаю як він розкладається та складається. Проте, я знаю, як запустити ІПСО на росію, створити допис про важливість української культури та співпрацювати з партнерами”, – зазначає Андрій Лісовий.

Про роботу у фонді Притули, комунікації та важливість освіти розповів волонтер Андрій Лісовий з Нововолинська | Новини Нововолинська

З травня місяця нововолинець працює комунікаційником у фонді Притули, закриває певні задачі по партнерствах, комунікаційні меседжі та збори коштів. Хлопець брав участь в організації фінансових зборів на бронетранспортери та байрактари.

“Кожен збір розпочинається з ідеї, вона опрацьовується, ми шукаємо можливості у закупівлі певної номенклатури. Спільно з командою опрацьовуємо, як запустити даний збір коштів. Звичайно, попередньо Сергій Притула має бачення, як організовувати збір, які месенджери транслювати”, – додає хлопець.

Студент також активно веде свій блог у тіктоці. В своїх відео Андрій розповідає про життя у Києві та висвітлює власні думки про сучасні професії та важливість освіти. Як зазначає хлопець, більшість читачів завдяки цьому ознайомлюються з діяльністю комунікаційника, маркетолога та ІТ.

“Завдяки тіктоку можна висвітлювати чимало важливих питань, наприклад, що навіть у 20 років можна поєднувати освіту та роботу. А також донести молоді, що навчання в Україні зараз на найвищому рівні, є чимало університетів, які дають студентам відмінні знання”, – розповів студент.

Андрій Лісовий радить початківцям, які планують розвиватись у цій сфері, не звертати увагу на негативну думку оточення. «Яке б у вас не було бачення свого розвитку, як би ви себе не уявляли через рік чи два – потрібно робити зараз та не відкладати справи на потім».

Джерело