Штраф 200 тис. грн: у Нововолинську судили двох чоловіків, які переправили за кордон ухилянта | Новини Нововолинська

Штраф 200 тис. грн: у Нововолинську судили двох чоловіків, які переправили за кордон ухилянта | Новини Нововолинська

Мешканець Нововолинська та села Біличі Литовезької громади переправили чоловіка призовного віку за кордон через систему «Шлях». Їм призначили покарання у вигляді штрафу – по 200 тисяч гривень.

Про це йдеться у вироку Нововолинського міського суду.

Підсудні разом зі спільниками допомогли чоловіку виїхати за кордон за 2500 доларів США. Вони, маючи доступ до електронного кабінету перевізника, що має ліцензію на міжнародні вантажні перевезення вантажів, внесли недостовірні відомості у систему «Шлях».

Ухилянту підсудні порадили переїхати кордон через ПП «Краківець», однак працівники прикордонного контролю відмовили йому у виїзді.

Тоді підсудні порадили чоловіку їхати через ПП «Шегині», надали йому поради та вказівки, як себе поводити, аби уникнути проблем при перетині кордону.

23-го вересня 2022 року чоловік пройшов необхідне оформлення та перетнув державний кордон України в напрямку Республіки Польща на автомобілі Volksvagen Crafter.

Умисні дії підсудних – організація незаконного переправлення особи через державний кордон України та у сприянні їх вчиненню наданням засобів, усуненням перешкод, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів, кваліфіковані за ч. 3 ст. 332 КК України.

Чоловіки визнали свою вину та підписали угоду з прокурором.

Суд призначив їм покарання, застосувавши ст. 69 КК України, у виді штрафу в розмірі 11800 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 200 600 гривень, без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та без конфіскації майна.

Джерело