В кризі посеред водойми діти просили про допомогу: рятувальники розповіли про порятунок дітей на кар’єрі у Нововолинську | Новини Нововолинська

В кризі посеред водойми діти просили про допомогу: рятувальники розповіли про порятунок дітей на кар'єрі у Нововолинську | Новини Нововолинська

Коли рятувальники прибули на виклик, діти знаходились посеред водойми в кризі та просили про допомогу, третій хлопчик, на момент прибуття служб, уже пішов під воду. З допомогою прив’язаного до мотузки круга вдалось врятувати двох школярів, їх стан все ще важкий.

Як розповіли фахівці ДСНС про події на водоймі, вони помітили двох дітей посеред кар’єру, тому одразу пішли у воду на порятунок. До одного з хлопчиків підповз рятувальник Юрій Бричук та витягнув його з допомогою круга. Відео опублікували на сторінці Головного управління ДСНС у Волинській області.

Як зазначив Ігор Сарай, коли напарник витягнув дитину до берега, він схопив круг та пішов у воду рятувати другого хлопчика. У деяких ділянках уже був пробитий лід, проте, аби дістатись до потерпілого, потрібно було прочищати шлях надалі.

“Коли я підплив до дитини, вона почала йти під воду. Хлопчика вдалось схопити під руку, тому колеги одразу потягнули круг до берега”, – додав Ігор Сарай.

Шнур до рятувального круга ще знаходився під кригою, тому працівнику ДСНС потрібно було з потерпілим проплисти ще декілька метрів. Коли напарники намагались витягнути їх на берег, рятівника та дитину тягнуло під лід.

“Ми оминули крижину, я одразу передав колегам дитину на березі”, – розповів рятувальник.

Керівник 5-ої пожежно-рятувальної частини Сергій Шуба зазначив, що на пункт зв’язку поступило повідомлення про дітей на місцевому кар’єрі. Юрій Бричук поповз по кризі, дійшов до потерпілого та провалився у воду.

Дитину рятувальник одразу поклав на круг, а сам, тримаючи їх однією рукою, почав добиратись до берега. Потерпілих витягнули з водойми з допомогою мотузки.

Фахівцям ДСНС стало зле уже на березі, Ігор Сарай був госпіталізований із загальним переохолодженням, а Юрій Бричук, окрім переохолодження, травмував уламками криги руки й вибив передні зуби. Нині життя співробітників ДСНС поза небезпекою.

Близько 14:30 працівниками екстреної медичної допомоги було доставлено двох діток, віком 10 та 11 років, в критичному стані з одиничними вдихами й без серцевої діяльності. Негайно було розпочато реанімаційні заходи. На даний час вони перебувають в реанімаційному відділені на лікуванні.

Джерело