Кабмін очікує суттєве недовиконання бюджету

Кабмін очікує суттєве недовиконання бюджету

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official Україна має намір офіційно припинити торгові відносини з РФ

У першому кварталі бюджет вдалося перевиконати, а у другому кварталі очікується різке падіння доходів.

 

Президент України Володимир Зеленський провів нараду про стан виконання держбюджету та запровадження ембарго на торгівлю з Росією, повідомляє прес-служба ОП у середу, 6 квітня.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що у першому кварталі держбюджет вдалося виконати на 110%. Цьому сприяли результати перших двох місяців цього року та авансові податкові надходження.

При цьому у другому кварталі прогнозується суттєве недовиконання бюджету.

На нараді було обговорено можливі джерела наповнення скарбниці. Зокрема це донорська допомога, спеціальні права запозичення МВФ тощо.

«При несприятливому розвитку подій розглядається можливість тимчасового скорочення окремих соціальних витрат, починаючи з травня. Для недопущення реалізації такого сценарію, як зазначили учасники зустрічі, необхідно якнайшвидше запустити роботу вітчизняної економіки як важкої промисловості, так і малого і середнього бізнесу», — йдеться у повідомленні.

За підсумками засідання президент доручив уряду формалізувати припинення товарообігу України з Росією, оскільки фактично імпортні та експортні операції із державою-агресором повністю зупинилися з початком війни.

Раніше у Кабміні заявили, що через війну бюджет втрачає щодня 2 млрд гривень.

Джерело