Підтримка буде: президент Єврокомісії щодо статусу України кандидата в ЄС

Підтримка буде: президент Єврокомісії щодо статусу України кандидата в ЄС

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн

Рішення Єврокомісії про надання Україні статусу кандидата ґрунтується на даних, фактах та підготовчій роботі, яку країна проробила за вісім років.

Лідери країн Євросоюзу на саміті цього тижня погодяться надати Україні статусу кандидата на вступ у ЄС на основі висновку Єврокомісії. Про це заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн в інтерв’ю німецькому громадському телебаченню, повідомляє PAP.

«Я глибоко переконана, що ми отримаємо позитивне рішення, і підтримка буде. Курс уже визначений», — зазначила Урсула фон дер Ляєн.

Вона зазначила, що рішення Єврокомісії про надання Україні статусу кандидата ґрунтується на даних, фактах та підготовчій роботі, яку країна проробила за вісім років.

За словами президента Єврокомісії, після набуття статусу швидкість їхнього просування до членства залежатиме від країн-кандидатів.

«У цих державах все залежить від того, наскільки швидко піде цей процес, і вони мають провести необхідні реформи, вони повинні довести, що вони відповідають Європейському союзу. Тоді і процес іде швидше, це не зовсім жорсткий процес», — сказала фон дер Ляєн.

Президент Єврокомісії нагадала приклад Словаччини, яка набула перспективи у 1999 році і змогла приєднатися у 2004, і Туреччини, яка зараз далі від потенційного членства, ніж була на той момент.

В уряді розповіли про плюси кандидата в ЄС

Нагадаємо, Комітет ЄС підтримав надання Україні статусу кандидата.

Джерело