Пєсков не бачить перспектив «фінляндизації» України

Пєсков не бачить перспектив "фінляндизації" України

У Кремлі не бачать перспектив нейтралітету України

Зараз Україна, найімовірніше, є «антифінляндизацією», вважають у Кремлі. У РФ чекають на результати візиту Макрона до Києва.

Поки що рано говорити про нейтральний статус України, або так звану «фінляндизацію», заявив у вівторок, 8 лютого, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, пише ТАСС.

«Фінляндизація — це добре, але є конституція та доктринальні документи України, де йдеться, швидше, про те, що є «антифінляндизацією» України в цьому розумінні. Тому там багато питань», — сказав він.

Пєскову важко сказати, чи можна озвучені президентом Франції Еммануелем Макроном пропозиції сформулювати як надання Україні нейтрального статусу. Із цього приводу він порадив звертатися до французької сторони.

«І, звичайно, ще таки залежить все від самого Києва. Тому чого зараз про це говорити. Давайте дочекаємося, що буде (на переговорах Макрона) у Києві», — сказав представник Кремля.

При цьому він зазначив, що в ідеях Макрона є раціональні зерна, на основі яких можна продовжувати роботу.

«Але багато в чому це, звичайно, залежатиме від того, в якому ключі пройдуть його обговорення в Києві сьогодні і в якому ключі відбудуться його обміни думками з колегами із ЄС і НАТО», — додав Пєсков.

За його словами, після візиту Макрона до Києва президенти РФ і Франції планують «найближчим часом знову зідзвонитися та звірити годинник».

Напередодні Макрон відвідав Москву, де провів п’ятигодинну зустріч із президентом Росії Володимиром Путіним.

За даними ЗМІ, президенти уклали угоду щодо ситуації навколо України. Але у Кремлі це заперечують.

Сам Макрон заявив, що в Москві досяг мети деескалації кризи навколо України.

Джерело