KSE анонсував збільшення «червоної» зони карантину- Коронавірус

KSE анонсував збільшення "червоної" зони карантину- Коронавірус

Фото: REUTERS

Україна поки що не пройшла пік п’ятої хвилі коронавірусу. Зріст захворюваності ще спостерігатиметься протягом найближчих двох тижнів. Таку думку під час брифінгу висловив керівник Центру економіки охорони здоров’я KSE Institute Юрій Ганіченко.

За його словами, найближчими днями відбудуться збори держкомісії з ТЕБ та НС, на яких буде ухвалено рішення про переведення регіонів на «червоний» рівень епіднебезпеки.

— Підставою для входження у «червоний» рівень є невиконання двох або більше показників адаптивного карантину понад три дні поспіль. Наразі найпроблемнішим для регіонів є коефіцієнт виявлених випадків, а також рівень госпіталізацій, — підкреслив Ганіченко.

Він додав, що в Україні уповільнюються темпи захворюваності на COVID-19. Проте пік коронавірусу ще попереду. Так, наголосив Ганіченко, зріст продовжиться ще зо два тижні.

МОЗ заявило про початок п’ятої хвилі коронавірусу 20 січня. В останню добу коронавірус підтвердили у 34 353 українців. Жертвами хвороби за цей час стали 255 пацієнтів.

Джерело