У ВООЗ продовжують з’ясовувати, звідки з’явився коронавірус — Коронавірус

У ВООЗ продовжують з'ясовувати, звідки з'явився коронавірус - Коронавірус

Фото: Лео з сайту Pixabay

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я продовжують розслідування щодо походження пандемії коронавірусу та причини його виникнення. Про це заявив генеральний директор організації Тедрос Гебрейєсус, передає Reuters.

— Я хочу чітко заявити, що ВООЗ не відмовилася від жодних гіпотез щодо визначення джерел пандемії COVID-19, – сказав він.

Також у ВООЗ прокоментували заяву американської сторони. На їхню думку, пандемія коронавірусу виникла внаслідок витоку з китайської лабораторії. Технічний керівник ВООЗ з питань COVID-19 Марія Ван Керкхов висловила розчарування через те, що Сполучені Штати не поділилися додатковою інформацією щодо звітів, в яких оцінюється походження вірусу. Вона закликала країни, установи та дослідницькі групи ділитися будь-якою інформацією з міжнародною спільнотою.

— Ми не маємо повної відповіді на те, як почалася ця пандемія. Наша робота в цьому напрямку продовжується: дослідження з людей, тварин та їх взаємодії, а також вивчення потенційних порушень біобезпеки та біозахисту будь-якої з лабораторій, що працювали з коронавірусами. Особливо там, де були виявлені перші випадки: в Ухані чи в інших місцях, — сказала Керкхові.

Наприкінці січня Всесвітня організація охорони здоров’я продовжила офіційний статус пандемії COVID-19 як глобальної надзвичайної ситуації. У той же час, надзвичайний комітет ВООЗ визнав, що пандемія наближається до «точки перелому», коли вищий рівень імунітету може знизити смертність, пов’язану з вірусом.

Джерело