1 травня — рибний день: на Рівненщині виявили одразу 10 порушень щодо лову риби

Напередодні рибоохоронний патруль Рівненщини перевіряв річку Случ  селами Устя, Більчаки, Соснове, Бабин. Там інспектори виявили та задокументовано 10 порушень природоохоронного законодавства. 

Зокрема у селі Устя було виявлено двох громадян, що здійснювали вилов водних біоресурсів з використанням заборонених знарядь лову – «павуків». На осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення, а матеріали справи готуються до передачі до суду для притягнення винних осіб до відповідальності.

Також цього дня у с. Бабин було виявлено п’ять правопорушень, які пов’язані з перелімітом використанням рибальських вудок. А у с. Більчаки було виявлено ще двох осіб, які знаходились на березі р. Случ з забороненими знаряддями лову – «павуками». На громадян складено адмінматеріали за правопорушення. Крім того, інспектори виявили та безгосподарське приладдя для рибалки, яке просто лишили на березі.

Рівненський рибоохоронний патруль нагадує, що в області триває весняно-літня нерестова заборона на вилов водних біоресурсів:

  • з 1 квітня по 20 травня – на річках та їх кореневих водах;
  • з 1 квітня по 30 червня – в придаткових водах річок (стариці русел, заплави);
  • з 01 квітня по 09 червня – на водосховищах;
  • з 01 квітня по 10 червня – на озерах.

Джерело