Авто за мільйон для голови громади: на Рівненщині – чергова скандальна угода (ФОТО/ВІДЕО)

На Дубенщині керівниця Вербської тергромади вирішила придбати собі машину за гроші платників податків. Тендер на закупівлю машини провели 6 грудня. До 1 січня постачальник мав би надати сільраді Skoda Octavia A8. Однак ідея керівника пересісти на нову автівку викликало обурення в жителів громади.

Особливо тих, хто проживає в селі Білогородка, і скаржиться на стан доріг.    

300-400 грн – максимум і вистачать. Ті гроші можна пустити на дорогу, на війну – хлопцям теж треба автомобіль. Можна за 600 тисяч купити хлопцям дві машини, додає Руслан Дмитрович.

Під сільською радою нового легковика немає

Скандал навколо купівлі службового авто прокоментувала голова тергромади Каміла Котвінська. Вона пояснює, що в службових справах постійно користується власним автомобілем, якому понад 10 років.

— З початку війни з’явилися часті потреби виїзду за кордон, — каже Каміла Котвінська.

Каміла Котвінська

Саме так аргументує доцільність купівлі нової автівки, бо особисто з Польщі пригнала понад 10 машин на ЗСУ. Але каже, легковика тепер за бюджетні гроші не отримає.

— Я бачу, що є люди незадоволені. Тому надіслала додаткову угоду на розірвання договору, бо кошти не проплачені. І автомобіля не буде, — зауважила голова Вербської громади.  

Мільйон гривень, які мали піти на службове авто, сільрада тепер спрямує на військові частини, де служать жителі громади.   

Нагадаємо, 9 лютого курйоз із закупівлями стався у Рівному. Управління освіти міста уклало договір на закупівлі 12 тонн макаронів по 128 грн/кг. Згодом через оприлюднення закупівлі продуктів за завищеними цінами розпочали службове розслідування, а керівника освіти галузі Рівного відсторонили з посади. Про це ми писали тут:

На макарони «клюнула» прокуратура: У Рівному скандал із закупівлями набирає обертів

Джерело